Prikbord

Nieuws & agenda

Wijksafari De Heeg

foto

 

Op 9 oktober staat de tweede editie van de wijksafari De Heeg gepland! Tussen 12:00u-16:00u kun jij gratis meedoen aan een van de volgende leuke, spannende en uitdagende activiteiten op de Maastrichterweg, zoals:

  • Uitdagende mountainbike & skills workshop bij het Velorium Outdoor en Bikepark!
  • Verzorg verschillende dieren bij Kinderboerderij de Heeg!
  • Een spannende uitdaging in de vorm van een spel bij Scouting Fons Olterdissen

Ook kan je vanaf 15:00 tot 22:00 uur terecht bij de Stadsnomade, locatie: de Kring voor een middag met activiteiten en performances waarbij hiphop centraal staat!

Entree tot deze activiteiten is geheel gratis en dit is ook inclusief enkele versnaperingen. Advies: kom op de fiets, er zijn maar zeer enkele parkeerplekken op de maastrichterweg 7 bij het Velorium Outdoor en Bikepark.

Safari dag De Heeg is georganiseerd door werkgroep DeHeegVitaal (Velorium Bikepark, Kinderboerderij De Heeg, Scouting Fons Olterdissen, Trajekt, COACH), de Stadsnomade, verschillende vrijwilligers uit De Heeg en wordt ondersteund door het Elisabeth Strouven Fonds.

Heb je aan de hand van dit bericht vragen en/of opmerkingen dan kan je altijd mailen naar info@deheegvitaal.nl. Tot 9 oktober!

 

 

30 septemberLees verder
Steungezinnen gezocht

Inline image

 

Beste ouder,

 

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen

Wij zijn op zoek naar Steungezinnen in (omgeving) Maastricht.

 

Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. 

 

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin. 
 
Soms is er gewoon een paar uurtjes opvang nodig voor een kind, zodat een alleenstaande moeder even adempauze heeft.  Soms mist een kind een netwerk van leeftijdsgenootjes en kan hij/zij via de kinderen van een steungezin nieuwe contacten opdoen. 

Of heeft een puber af en toe een rustige plek nodig om huiswerk te maken, omdat het thuis te rumoerig is.  
 
De kracht van Buurtgezinnen is dat het laagdrempelig en heel eenvoudig is. We koppelen een steungezin aan een vraaggezin, dat zelf geen familie of vrienden heeft om op terug te vallen wanneer dat hard nodig is. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger en voor allebei leuker. Het zijn korte lijntjes voor af en toe een beetje hulp. Dat klinkt als iets heel kleins en dat is het ook, maar het effect ervan rijkt zoveel verder.  

 

Een geschikt steungezin kan een veilige, stabiele basis bieden voor het kind en beiden gezinnen gaan op basis van wederzijds vertrouwen een overeenkomst aan voor een langere periode van maximaal 2 jaar. 

 

Wil jij een extra en liefdevolle steun in de rug zijn?
Als je het thuis goed hebt en graag iets voor een ander wilt betekenen, dan kun je een steuntje in de rug zijn voor een ander gezin, zodat het gewone leven weer door kan gaan. Hoe mooi is het als je zelf geniet en toch mee helpt om het leven van kinderen en hun ouders een beetje aangenamer te maken?

 

Ben jij juist diegene die het lastig heeft en met moeite alle ballen in de lucht kan houden en weinig puf heeft en snak je naar een liefdevolle steun in je rug? Voel je welkom om contact op te nemen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Delina Overdijk, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Maastricht, via delina@buurtgezinnen.nl of bel: 06-18596848

 

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl

 

 

 

 

29 septemberLees verder
Kies / Kinderen In Echtscheiding-Situaties

foto

 

Dit bericht gaat over ‘KIES’……… 

Wat is KIES?

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding-Situaties. Het programma van KIES biedt korte groepsgerichte begeleiding aan kinderen van 7-12 jaar die te maken hebben (gehad) met de scheiding van hun ouders. Door KIES-coaching: 

  • verbetert het gevoel van welzijn van het kind
  • gaat het kind de scheiding beter begrijpen
  • verbetert de communicatie met ouders
  • weten ouders en kinderen beter wat te doen als er problemen zijn

In de KIES-coaching doorlopen kinderen en jongeren (met lotgenoten) het proces van de scheiding: hoe was het eerst, heb je daar nog herinneringen aan – hoe is het nu, wat maak je mee, wat is moeilijk en fijn voor je – hoe zie je de toekomst, wat heb jij nog nodig? Ze leren hun eigen situatie door middel van werkvormen, handreikingen en tips beter te begrijpen en meer grip te krijgen op hun gevoelens en gedrag en de best haalbare keuzes te maken. De kinderen en jongeren leren (nog) beter te communiceren met hun ouders en met de loyaliteit naar hun ouders om te gaan.”

 

Wij zoeken nog kinderen in de leeftijd 7 tot 12 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn en die willen deelnemen aan de KIES-bijeenkomsten. Het voornemen is nu om 3 nov a.s. een nieuwe groep te starten, mits we genoeg aanmeldingen hebben. Helaas is dit nog niet het geval. De locatie van de KIES is in Eijsden bij de basisschool De Cramignon Kramsvogel 42. KIES is er voor kinderen uit gehéél Maastricht en omstreken (waar Trajekt werkzaam is). Om de groep door te laten gaan hebben wij 8 deelnemende kinderen nodig. Dit mogen ook meerdere kinderen uit één gezin zijn.

 

Wij hopen deze nieuwe groep alsnog vol te krijgen en de ervaringen van kinderen die hebben deelgenomen aan KIES zijn heel positief, dus een extra reden om gebruik te maken van dit programma.

 

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via deze website: https://www.cjg043.nl/aanmelden-kies/.

Voor vragen mogen ouders ook contact opnemen met één van ons, de coaches;
Suus Simons  (06 25339044) of,
Stephan Janssen (06 55695282).

Voor meer informatie over KIES verwijzen we jullie graag naar de volgende sites:
KIES-Coaching: voor kinderen in een scheidingssituatie - CJG043
KIES voor kinderen (kiesvoorhetkind.nl)

 

 

29 septemberLees verder
Cursus Coding en Robotics vanaf 4 oktober 2022 weer van start!

logo

 

Bij voldoende aanmeldingen worden er 2 leeftijdsgroepen gevormd; van 7 t/m 9 en 10 tm 13 jaar.

Mocht u vragen hebben kunt u het beste een mailtje sturen aan Roel Sanders: roel@galactiq.app

 

 

 

 

 

 

23 septemberLees verder
Sporten en spelen in de buurt

Sporten en spelen in de buurt

logo

 
 

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. De gemeente brengt de stad dan ook graag in beweging. Onder andere met goede sport- en speelplekken voor iedereen in de openbare ruimte. Ook in Scharn. Denkt u mee? 

Donderdag 29 september
Basisschool Scharn, Kloosterstraat 5-7
16.30 - 18.30 uur

Neem vooral ook uw kinderen mee. Of vraag hen wat zij willen. We bespreken tijdens deze inloopbijeenkomst graag uw en onze ideeën. Want we willen met het bestaande budget betere plekken maken. Ideeën die het budget overschrijden, leggen we voor aan de gemeenteraad. 

De wensen veranderen. Mensen sporten steeds vaker in zelf georganiseerde groepjes in de openbare ruimte. Daar willen we als gemeente op inspelen met onze sport- en speelplekken. Waar moeten we als gemeente aan werken? We horen het graag!

Tot 29 september!

Op de hoogte blijven? Kijk op Thuis in Maastricht

 
 
16 septemberLees verder
Schoolbieb

fotoVind jij het ook zo belangrijk dat kinderen regelmatig blijven lezen…?

En dan niet alleen de opdrachten bij de lessen op school, maar ook de spannende en ontspannende verhalen, waarin zij zichzelf kunnen verliezen en vinden?

 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Na de zomervakantie willen wij de schoolbieb nu weer zo snel mogelijk openen. Daarvoor hebben wij enthousiaste ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, neven en nichten, buren,…vrienden en vriendinnen nodig die regelmatig in de ochtend  een paar uurtjes op school in ons Boekenbos en Boekenbosje de uitleen aan de leerlingen kunnen mee verzorgen.

 

Heb jij, misschien zelfs samen met een vriend(in), ongeveer één ochtend per twee weken tijd en zin om als schoolbiebvrijwilliger ons bij te staan?

 

Stuur dan een bericht naar: 

r.reimerink@mosalira.nl

onder vermelding van: aanmelden vrijwilliger bibliotheek

 

 

13 septemberLees verder
Muziekmakers

Inline image

Inline image

 

9 septemberLees verder
CJG043 trainingen

CJG043 Logo

 

 

Graag willen wij ons aanbod aan het begin van het schooljaar onder de aandacht brengen:

  • Rots & Watertraining 6-8 jaar en 8-12 jaar

https://www.cjg043.nl/aanmelden-rots-en-water-6-8-jaar/

https://www.cjg043.nl/rots-en-water-8-12-jaar/

  • KIES training

https://www.cjg043.nl/aanmelden-kies/

  • Verschillende ouderworkshops & de oudertraining Positive Lifestyle

https://www.cjg043.nl/gratis-ouderworkshops-positive-lifestyle-training/

 

 

 

 

 

 

8 septemberLees verder
Een zomer vol (taal)plezier!

Een zomer vol (taal)plezier!

 

De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat betekent buitenspelen, nietsdoen, op vakantie … en spelen met taal?!

 

Dat laatste is waarschijnlijk niet iets waar je kind aan denkt, maar wel belangrijk. Zéker als hij of zij taal niet leuk vindt of hier moeite mee heeft. Want hoe lekker en verdiend een vakantie van 6 weken ook is, bezig zijn met taal is en blijft belangrijk.

 

Daarom heb ik een zomerboek vol taalplezier gemaakt! Het boek staat vol leuke (schrijf)opdrachten, raadsels, experimenten en spelletjes, waardoor je kind op verschillende manieren bezig is met taal, schrijven en lezen. Met spelletjes, zoals letter van de dag, is je kind creatief bezig met taal en het doen van experimenten helpt hem of haar met begrijpend lezen. Door spelenderwijs bezig te zijn met taal, zal je kind er meer plezier in krijgen en zijn of haar lees- en taalvaardigheid ontwikkelen.

Dit zomerboek is voor kinderen vanaf groep 4; kinderen van groep 3 en 4 hebben misschien wat hulp nodig van papa, mama of een oudere broer of zus.

Voor jullie heb ik een speciale actie. Ouders betalen met de kortingscode: schoolkorting 2,95 ipv 6,95. Een korting van maar liefst 4 euro.

 

Hieronder vinden jullie enkele opdrachten uit het boek. Is dit zomerboek iets voor jouw kind? Meer informatie vind je hier of stuur mij een mailtje, via li@lilefebure.nl.

 

Hartelijke groeten en alvast een heerlijke zomervakantie gewenst!

Liefs Li Lefébure

 

Kalender
Dierendag
4 oktoberLees verder
Herfstvakantie
22 oktoberLees verder
Sint Maarten
11 novemberLees verder
Sinterklaasviering in school
1 decemberLees verder
Sinterklaas
5 decemberLees verder
Kerstvakantie
24 decemberLees verder
1e kerstdag
25 decemberLees verder
2e kerstdag
26 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren