Prikbord

Nieuws & agenda

Wecycle

Inline imageZoals u weet is onze school partner van wecycle.  Wecycle is een organisatie die zich bezighoudt met de inzamelen van elektrische apparaten. Wecycle heeft ook dit jaar een actie waaraan we graag als school willen meedoen. Het gaat speciaal om het recyclen van KLEINE elektrische apparaten.   

 

Op onze school is een inzamelpunt ingericht voor deze kleine elektrische apparaten. Zo zijn we zelf duurzaam bezig en stimuleren we ook kinderen en jullie als ouders om dat te doen. 

Vorig jaar is tijdens de scholen inzamelactie maar liefst 25.350 kg aan kleine apparaten ingezameld voor recycling! Mede dankzij jullie inzet leren kinderen hoe belangrijk het is om apparaten niet weg te gooien maar altijd in te leveren voor recycling.  

Inline image

De inzamelactie loopt van 20 september t/m medio november 2021.   

De school ontvangt een mooie beloning en een certificaat.  

Ik wil deze actie graag onder jullie aandacht brengen. Kijk thuis nog eens goed of u iets kunt meegeven aan uw kinderen, deze deponeren het dan in de grote kartonnen doos; die staat vanaf aanstaande maandag, in de hal bij het stiltelokaal. U kun/mag hem niet missen!  

 

Inline imageNamens Eco-team en meesters en juffen, 

Meester Lou Lahaije. 

16 septemberLees verder
Burendag in Vrijheidspark Maastricht

Inline image

 

Maastricht, 15 september 2021

 

Op zaterdag 25 september aanstaande wordt er in Vrijheidspark Maastricht de Nationale Burendag
gevierd met tal van sportieve en gezellige activiteiten. Jong en oud is vanaf 14.00 uur welkom om gratis 
mee te komen doen.


Welke activiteiten kun je verwachten?
• tafeltennistoernooi (vanaf leeftijd 14 jaar)
• bootcamp door Sammy Bruijnen van Valetudo
• hindernisbaan opgebouwd door de scouting
• voetbal- en volleybalwedstrijden
• hindernisbaan en een grote opblaasbare goal voor de allerkleinsten door Monkey Moves
• jeu de boules clinic
• touwtrekken
• placemats schilderen voor de allerkleinsten met Marijk Greweldinger van Het Brede Spoor
• Yogalessen door Louke Bos van YogaLessIsMore

 

Deelname aan deze activiteiten is uiteraard HELEMAAL GRATIS!

 

Wanneer? Zaterdag 25 september 2021

Hoe laat? Van 14.00 tot 17.00 uur

Waar? Vrijheidspark Maastricht

Kosten? Helemaal gratis!

12

15 septemberLees verder
Biebouders gezocht!

Inline imageVind jij het ook zo belangrijk dat kinderen regelmatig blijven lezen…?

 

En dan niet alleen de opdrachten bij de lessen op school, maar ook de spannende en ontspannende verhalen, waarin zij zichzelf kunnen verliezen en vinden?

 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Na een lange periode van allerlei beperkingen willen wij de schoolbieb nu weer zo snel mogelijk openen. Daarvoor hebben wij enthousiaste ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, neven en nichten, buren, vrienden en vriendinnen nodig die regelmatig in de ochtend een paar uurtjes op school in ons Boekenbos en Boekenbosje de uitleen aan de leerlingen kunnen verzorgen.

 

Heb jij, misschien zelfs samen met een vriend(in), ongeveer één ochtend per twee weken tijd en zin om als schoolbiebvrijwilliger ons bij te staan?

 

Stuur dan een bericht naar leerkracht Tatiana Bruinshoofd, coördinator schoolbieb:

t.bruinshoofd@mosalira.nl

onder vermelding van: aanmelden vrijwilliger bibliotheek

10 septemberLees verder
Verzamelpunt batterijen

Inline imageWist u dat een gemiddeld Nederlands huishouden ongeveer 181 batterijen in huis heeft? 

 

Het recyclen van lege batterijen levert een grote bijdrage aan een duurzame wereld. Vooral als de batterijen in Europa worden gerecycled. 

 

Voor het Eco-team van onze school is dit een reden om aan te sluiten bij de stichting Stibat. Zij vragen scholen om verzamelpunt te worden voor lege batterijen. Als beloning krijgt de school voor elke kilo een klein bedragje. (afgelopen jaar was dat 28 euro) Dat is natuurlijk heel fijn; maar vooral onze bijdrage aan een beter milieu, door een kleine inspanning van onze kant, is nog veel fijner. Dit jaar doen we ook weer mee.

 

Vanaf maandag kunnen alle leerlingen lege batterijen meenemen naar school en ze dan deponeren in de verzamelton die staat in de hal bij de stilteruimte. 

 

U doet toch zeker ook mee! 

Samen voor een beter milieu!

Inline image

9 septemberLees verder
De scholen zijn weer begonnen...

De eerste dagen zitten er al op... Wat was het fijn om de kinderen deze week weer te mogen verwelkomen op school. Veel lachende gezichtjes, blij om iedereen weer te zien. Voor sommige kinderen ook wel een beetje spannend, die nieuwe juf of meester of zelfs een hele nieuwe klas. En misschien als allerkleinste wel voor de allereerste keer naar school.

 

Helaas is het nog even een beetje anders wegens de nog geldende corona-maatregelen. Papa's en mama's mogen nog niet de school in en samen blijven we er in ieder geval voor zorgen dat we 1,5 meter afstand tussen volwassenen behouden.

 

Wij wensen iedereen een heel fijn schooljaar toe!


 

Bericht van CJG043:

 

Graag brengen wij via deze weg ons aanbod voor ouders en kinderen extra onder de aandacht. De rots & water trainingen gaan dit najaar weer van start en aanmelden is mogelijk: https://www.cjg043.nl/aanmelden/ (Er is nog voldoende plek op de volgende locaties: Meerssen, Oost-Maarland, Eys en Mechelen). Voor onze gratis ouderworkshops & oudertrainingen kunnen ouders terecht op https://www.cjg043.nl/gratis-ouderworkshops-positive-lifestyle-training/.

 

Voor het gehele aanbod van Trajekt verwijzen we graag naar www.trajekt.nl en op www.cjg043.nl staat nog meer informatie en aanbod voor ouders en kinderen in de regio Maastricht en Heuvelland.


Dansles

 

Meer informatie over deze danslessen vindt u in de bijgevoegde brief.

 

 

 

 

8 septemberLees verder
Maastricht Sport: Summer experience

Tijdens deze sportzomer zijn er verschillende leuke beweegactiviteiten in Maastricht.

 

Maastricht Sport & Trajekt hebben samen allerlei beweegkampen, clinics en beweegprogramma's van verschillende sportaanbieders in de stad gebundeld. In de flyer (zie bijlage) staat beschreven wat er wanneer en waar wordt aangeboden. Via de link in de flyer kunt u, uw
kind(eren) aanmelden.

 

Verdere informatie staat in de flyer of op de site van Maastricht Sport: Summer Experience (maastrichtsport.nl) 

Circus op school 🎪

Vandaag was het eindelijk zo ver… Circus op school kwam langs. Na de opening gingen alle leerlingen aan de slag om hun act voor te bereiden. Een ochtend waarin er in elk hoekje van de school kinderen hard aan het oefenen waren. En het resultaat mocht er zijn! Vanmiddag werden in een heuse circuspiste alle optredens gegeven. Uit alle hoeken van de wereld kwamen er acts speciaal naar Scharn. In dit nieuwsbericht ziet u een kleine selectie van de optredens tijdens deze middag, maar in de blogs van de klas kunt u nóg meer foto’s/filmpjes zien. De dag werd afgesloten met een heerlijk waterijsje van de oudervereniging. Hartelijk dank daarvoor!!

Zagen, zagen…

Op vrijdagochtend zijn 10 leerlingen uit de groepen 8 met juf Tatiana en meester Lou naar Nazareth gefietst. Daar hebben ze o.l.v. meester Peter van het CNME flink gewerkt.

We zijn met zagen aan het werk gegaan in het bos(je) dat daar tegen de snelweg aanligt. We hebben daar samen een flink aantal stokken en bomen gezaagd. Deze gaan gebruikt worden op het speelplein van de middenbouw. We gaan daar namelijk een speelplek met natuurlijke materialen creëren.

In het gebiedje kwamen we ook nog runderen tegen (Galloways) en een heus hert! Spannend hoor!

Al met al een heel leuke activiteit waarmee de kinderen van groep 8 hebben meegewerkt aan een afscheidscadeautje voor andere leerlingen van de school.

4

32

1

Buikschuifbaan & stormbaan

Dit jaar geen écht schoolreisje, maar wat hadden we een pret op de stormbaan en buikschuifbaan! De oudervereniging heeft dit mogelijk gemaakt en daar willen we hen hartelijk voor bedanken! En er volgt de komende, laatste weken van het schooljaar, nog meer...

Kalender
Info-avond
23 septemberLees verder
Dierendag
4 oktoberLees verder
Dag van de Leerkracht
5 oktoberLees verder
Herfstactiviteit
22 oktoberLees verder
Herfstvakantie
23 oktoberLees verder
Sinterklaas
5 decemberLees verder
Studiedag groep 1 t/m 8 / Onderwijsdag MosaLira
6 decemberLees verder
Groep 1 halve dag school
24 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren