De opvang

Kindcentrum Scharn biedt kinder-, peuter en buitenschoolse opvang, verzorgd door MIK Kinderopvang. Ons kindcentrum is de enige locatie van MIK met een aparte 3+-groep, bedoeld voor kinderen die al iets meer toe zijn aan spelend leren. Eén ding is in al onze groepen hetzelfde: onze hartelijke medewerkers hebben een persoonlijke band met elk kind.

“We bieden elk kind wat het nodig heeft” 

Kinderdagverblijf Scharn (0 - 4 jaar)

Binnenlopen bij KDV Scharn is alsof je in een warm bad stapt. Kleinschalig, kleurrijk en rustig: hier voelen kinderen én hun ouders/verzorgers zich meteen thuis. Ons kinderdagverblijf heeft verschillende groepen: een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een babygroep voor 0 tot 2 jaar, een peutergroep voor 2 tot 4-jarigen, en een aparte 3+-groep voor kinderen die toe zijn aan spelend leren. Zo kies je de groep die het beste bij je kind past. 

Voorbereiden op de basisschool

Kinderdagverblijf Scharn is de enige locatie van MIK Kinderopvang met een aparte 3+-groep. Deze peuters hebben een eigen ruimte: letterlijk en figuurlijk tussen de kinderopvanglocatie en Basisschool Scharn in. In deze groep bereiden we kinderen nog gerichter voor op groep 1 en werken we aan hun zelfstandigheid. De andere groepen van Kinderdagverblijf Scharn hebben een eigen gebouw. Elke groep heeft zijn eigen ruimte, plus een gezamenlijk atelier. 

 

Lekker naar buiten

Onze goed opgeleide babyspecialisten weten precies wat baby’s nodig hebben. Met rust, regelmaat en geborgenheid zorgen we dat onze kinderen een heerlijke dag beleven. Onze peuters gaan lekker veel naar buiten, maar tegelijk werken we met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE-) methode ‘Speelplezier’ aan hun ontwikkeling. Goed voor de taalontwikkeling en sociale vaardigheden. Onze nauwe samenwerking met Basisschool Scharn maakt de overstap naar de basisschool heel makkelijk.

huisstijl

Meisje

huisstijl

glijbaan

Peuteropvang Scharn (2 - 4 jaar)

Eén ding is zeker: de peuters van Peuteropvang Scharn in Maastricht komen vol verhalen thuis. Over gekke medewerkers met impulsieve ideeën, leuke thema’s en creatieve activiteiten. Elke ochtend maken we samen volop plezier. Maar vergis je niet: ondertussen leren de peuters razendsnel. We werken aan hun woordenschat, taalontwikkeling en sociale vaardigheden. Dat terwijl de kinderen het gevoel hebben dat ze heerlijk aan het spelen zijn. 

Werken aan taalontwikkeling

Peuteropvang Scharn beschikt over prachtige, grote ruimtes waar peuters zich zo thuis voelen. Ze kunnen lekker spelen in gezellige speelhoekjes of zich verstoppen in het grote kasteel. We zijn gespecialiseerd in Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en we werken met de methode ‘Speelplezier’, die de taalontwikkeling én de sociale vaardigheden van peuters stimuleert. Peuteropvang Scharn is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur geopend. 

 

Veilig gevoel en veel lachen

Van ouders horen we terug dat kinderen grote sprongen maken in hun ontwikkeling. En dat ze ’s avonds vertellen welke gekke dingen er nu weer zijn gebeurd. Samen in een deuk liggen, genieten, plezier maken: dat is óók Peuteropvang Scharn. We zorgen dat kinderen zich bij ons veilig en vertrouwd voelen en kijken goed naar wat een kind nodig heeft. Heeft het extra aandacht nodig? Dan nemen we daar alle tijd voor. Ook kunnen we zorgprofessionals invliegen ter ondersteuning. Door de nauwe samenwerking met Basisschool Scharn verloopt de overstap naar de basisschool heel soepel. 

Buitenschoolse opvang (4 - 13 jaar)

Elke dag al precies weten wat je bij de BSO gaat doen? Saai! Daarom verzint het enthousiaste team van BSO Scharn steeds nieuwe, verrassende activiteiten. In ons atelier kunnen kinderen hun creativiteit kwijt en onze nieuwe binnentuin is dé plek om op avontuur te gaan. Onze prachtige ruimtes delen we zo in dat elk kind er een heerlijke speelplek vindt.

Elke dag iets verrassends doen

BSO Scharn is verdeeld in twee groepen: de begane grond is gereserveerd voor kinderen van 4 tot 7 jaar en op de eerste verdieping kunnen kinderen van 8 tot 12 terecht. Voor de jongste kinderen maken we elke dag een nieuwe activiteitenlijst. Van bakken tot disco en van ‘de vloer is lava’ tot een beautymiddag: het kan van alles zijn. Heel trots zijn we op ons kunstatelier, waar we met de kinderen de leukste creatieve projecten uitvoeren. We zijn altijd bezig met het bedenken van gekke plannetjes voor nieuwe activiteiten. 

 

Vertrouwensband met kinderen én ouders

De oudere kinderen kiezen zelf wat ze gaan doen. Een potje voetballen op de speelplaats, het atelier in, buiten chillen of rustig huiswerk maken: net waar ze zin in hebben. Wat de kinderen ook gaan doen, voor ons is het belangrijk dat ze zich veilig en geborgen voelen. We zijn voor kinderen een tweede thuis en willen dat ze zich elke dag verheugen op de BSO. Én dat ze moe maar voldaan naar huis gaan. 

Elke dag anders

Een tweede thuis

Lekker ontspannen

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren