Prikbord

Nieuws & agenda


Steungezinnen gezocht
29 september

Inline image

 

Beste ouder,

 

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen

Wij zijn op zoek naar Steungezinnen in (omgeving) Maastricht.

 

Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de co√∂rdinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. 

 

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin. 
 
Soms is er gewoon een paar uurtjes opvang nodig voor een kind, zodat een alleenstaande moeder even adempauze heeft.  Soms mist een kind een netwerk van leeftijdsgenootjes en kan hij/zij via de kinderen van een steungezin nieuwe contacten opdoen. 

Of heeft een puber af en toe een rustige plek nodig om huiswerk te maken, omdat het thuis te rumoerig is.  
 
De kracht van Buurtgezinnen is dat het laagdrempelig en heel eenvoudig is. We koppelen een steungezin aan een vraaggezin, dat zelf geen familie of vrienden heeft om op terug te vallen wanneer dat hard nodig is. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger en voor allebei leuker. Het zijn korte lijntjes voor af en toe een beetje hulp. Dat klinkt als iets heel kleins en dat is het ook, maar het effect ervan rijkt zoveel verder.  

 

Een geschikt steungezin kan een veilige, stabiele basis bieden voor het kind en beiden gezinnen gaan op basis van wederzijds vertrouwen een overeenkomst aan voor een langere periode van maximaal 2 jaar. 

 

Wil jij een extra en liefdevolle steun in de rug zijn?
Als je het thuis goed hebt en graag iets voor een ander wilt betekenen, dan kun je een steuntje in de rug zijn voor een ander gezin, zodat het gewone leven weer door kan gaan. Hoe mooi is het als je zelf geniet en toch mee helpt om het leven van kinderen en hun ouders een beetje aangenamer te maken?

 

Ben jij juist diegene die het lastig heeft en met moeite alle ballen in de lucht kan houden en weinig puf heeft en snak je naar een liefdevolle steun in je rug? Voel je welkom om contact op te nemen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Delina Overdijk, co√∂rdinator Buurtgezinnen voor de gemeente Maastricht, via delina@buurtgezinnen.nl of bel: 06-18596848

 

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren