Prikbord

Nieuws & agenda


Duurzaamheid / Eco / Gezonde school
3 februari

Duurzaamheid

 

Nu eens even geen coronanieuws, maar een leuk bericht rondom duurzaamheid en eco, een van de speerpunten van onze school. Binnen het eco-verhaal van de school besteden we vrij veel aandacht, in alle groepen, aan duurzaamheid. Dit doen we veelal via de bekende 17 wereldduurzaamheidsdoelen. Zo heeft groep 8 van onze school ook dit jaar weer meegedaan aan de foto-expositie ‘De werelddoelen in Beeld deel 2’. Naast onze school hebben andere scholen vanuit het Maastrichtse aan deze fraaie en belangrijke tentoonstelling meegewerkt, die vanuit een samenwerking tussen Maastricht Photo Festival en CNME ontstaan is. De expositie is op 28 januari j.l. geopend en is dagelijks te bezoeken tot en met 27 februari 2022.

Meer dan 500 kinderen en jongeren uit basis- en voortgezet onderwijs, gingen ook dit jaar met de smartphone aan de slag. Dat leverde bijzondere verhalende foto’s op over o.a. armoede, milieu en rechtvaardigheid, allemaal thema’s die tot de 17 werelddoelen behoren. Iedere groep maakte een selectie van 5 foto’s voor de expositie. Deze zijn vanaf 28 januari, als raam expositie bij Pathé Cinema te zien.

Maastricht Photo Festival verzorgde samen met CNME respectievelijk, de fotografie en SDG-(sustainable Development Goals = werelddoelen)lessen waarin de leerlingen hun kennis van de Werelddoelen leren vertalen in beeld. Naast het nadenken over hun handelen en het maken van keuzes die bijdragen aan het behalen van minstens één van de werelddoelen, maken zij kennis met fotografie. Ze leren door de camera op verschillende manieren naar de wereld te kijken en hoe je het verhaal verbeeldt in een foto.

Het thema van dit jaar is ‘Gelijke kansen in een gezonde wereld’. Het betreffende werelddoel staat bij de foto vermeld evenals een korte toelichting door de maker(s) van het beeld.
3

Journalist Hennie Jeukens van De Limburger maakte over de expositie en de werelddoelen een artikel, dat op maandag 24 janauri 2022 werd gepubliceerd. Voor onderstaande artikel is de de foto van Marit en Tine gekozen: “De natuur ligt in jouw handen, dus ga er goed mee om!”

Werelddoel 15: Leven op het land.

2


ECO-schools

 

Een ander voorbeeld van werken aan duurzaamheid en het vergroenen van de school, is het kamerplantenproject. In alle klassen en in de gangen en leerruimten van de school willen wij zoveel als mogelijk kamerplanten plaatsen en verzorgen door en met de leerlingen. Prachtig zijn de zelf gemaakte grote bakken voor kamerplanten die nu onze school sieren.

1


Gezonde school

 

Tip voor een gezonde traktatie:

Inline image
Dit heb je nodig:

-Bananen

-Viltstift

-Eventueel doosjes met krentjes

-Rood en zwart lint

 

Zo maak je het:

-Teken het gezichtje op de bananen

-Bind de lintjes om de bananen en de doosjes

-Leg het in een leuke mand

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren