Prikbord

Nieuws & agenda


KiVa
12 januari

Wat is het weer fijn om samen op school te zijn! Na een vakantie van drie weken, waarin toch niet alles gedaan kon worden wat je normaal in de vakantie doet, mochten de leerlingen eindelijk weer naar hun klas. We zagen maandag dan ook alleen maar lachende gezichtjes op school verschijnen. Na weer een lange periode elkaar niet gezien te hebben, is het van belang weer een gezellige, fijne groep te worden. Daarbij maken we gebruik van de methodiek KiVa. Momenteel zijn alle groepen bezig met thema 3 'Wat is een fijne groep?'.

Inline image

In een goed functionerende groep voelen kinderen zich verbonden met elkaar, ondernemen ze samen activiteiten en heerst er een positieve sfeer. Wanneer een gebeurtenis de sfeer in de klas verandert, hebben alle groepsleden daar last of juist profijt van. Het is daarom ook de verantwoordelijkheid van alle kinderen in de klas en van de leerkracht om ervoor te zorgen dat er een prettige sfeer in de groep is. Het is belangrijk dat de kinderen dit al op jonge leeftijd leren. Een goed functionerende positieve groep is in staat problemen in de groep aan te pakken. Daarbij is het veel fijner en effectiever werken voor alle groepsleden.

 

Tijdens dit thema denken kinderen na over wat er met een groep wordt bedoeld en hoe we als klasgenoten deel uitmaken van een groep. Hoe voorkomen kinderen dat ze alleen over blijven en hoe kunnen ze zorgen dat anderen ook meedoen? De kinderen moeten ook nadenken over welke emoties ontstaan als je deel uitmaakt van een groep en hoe mensen in een groep zich gedragen om er voor te zorgen dat de groep fijn is voor iedereen.

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren