Prikbord

Nieuws & agenda


Groene vlag / Gezonde school
26 februari

Eco school

Wellicht heeft u hem al zien hangen... Op dinsdag 24 februari 2021 kreeg de school de Groene Vlag van Eco-schools uitgereikt. RTV Maastricht heeft een item gemaakt waarin de kinderen uitleggen wat wij allemaal gedaan hebben om deze Groene Vlag te krijgen. Het item is te zien op onze Facebook-pagina: Facebook 

 

Wij zijn trots op het feit dat we één van de 50.000 scholen wereldwijd zijn (en één van de vier scholen in Maastricht) die continu insteekt op duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is het inzamelen van materialen die kunnen worden gerecycled. Hiervoor hebben we ook een certificaat ontvangen. Zie de foto hieronder. Natuurlijk zijn we er nog niet als het gaat om het constant verduurzamen van zaken. Vandaar dat we telkens een jaarplan Ecoschools opstellen om thema’s die van belang zijn (verder) uit te diepen. Voor komend schooljaar willen we de werkgroep Eco verder verbreden met leerkrachten, medewerkers en leerlingen. Bovendien willen wij een directe link leggen met de VN duurzaamheidsdoelen, de zogenaamde SDG’s (sustaineble development goals). De komende perioden en jaren zullen wij u hierover frequent informeren.

 Inline imageInline image


Gezonde school

Onze school heeft opnieuw het predicaat gezonde school behaald. Via een uitgebreid hercertificerings(traject) hebben we het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ weer voor drie jaren behaald. Een groot compliment in deze naar de werkgroep ‘Gezonde school’.

 

Inline imageInline image

 

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren