Prikbord

Nieuws & agenda


Week van de Mediawijsheid
9 november

Inline imageInline image

Deze week staat in het teken van de Mediawijsheid. Tijdens verschillende lessen maken we kinderen bewust van het gebruik van media. De groepen gaan zelfs in wedstrijdvorm aan de slag deze week met Mediamasters.  MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Jullie als ouders/verzorgers hebben uiteraard ook een belangrijke rol in deze, met name door continue het gesprek aan te gaan met jullie kind(eren) over het gebruik/omgaan met de diverse sociale media.

 

Dit jaar staat de Week van de Mediawijsheid in het teken van:

Inline image

Scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben: je bent er de hele dag druk mee. Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug. Alleen maar leuk? Of niet?

 

Online media kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen. Health-apps en slimme horloges geven inzicht in je gezondheid. Je ontmoet mensen van over de hele wereld via sociale media en door online tutorials leer je een nieuwe hobby.

 

Maar media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress en te veel smartphonegebruik kan zorgen voor weinig lichaamsbeweging of je krijgt lichamelijke klachten. Al helemaal nu je door de coronacrisis meer thuis zit en veel contact via een scherm verloopt. Ook de stroom aan berichten rondom COVID-19 kan zorgen voor extra onrust.

 

Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je daarom jouw digitale balans testen en krijg je tips om met en zonder media het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.

 

Op https://www.weekvandemediawijsheid.nl/ vindt u verschillende Webinars waar u zich voor kunt inschrijven.

 

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren