Prikbord

Nieuws & agenda


Oproep: Voedselbank-actie!
25 november

We zijn één wereld. Samen ondernemen we voor een betere wereld en duurzame toekomst!

 

Op school zijn we de hele dag bezig om onze kinderen voor te bereiden op hun toekomst en te begeleiden naar de wereld van morgen. Maar wat is een betere wereld en toekomst? En wat moeten we daarvoor doen? Eén ding weten we zeker, we kunnen dit niet alleen! Daar hebben we jullie allemaal voor nodig…

Ieder individu, elk goed idee of initiatief voor verandering telt! Niemand kan en mag achter blijven, ook de aarde niet. #nooneleftbehind

 

Daarom zijn er de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) opgesteld door de Verenigde Naties. Laat je inspireren door:

 

En doe mee!

 

Wij in Scharn beginnen met:  “Voedsel”. In de week van 23 november zal er in alle groepen aandacht gegeven worden aan dit thema, uitgaande van een voorleesverhaal. In lessen zullen verschillende aspecten van voedsel aan de orde komen, bv.: hoe we met voedsel omgaan, hoe voedsel wordt geproduceerd, weggooien van voedsel, iets niet lusten en voedsel delen… Het onderwerp is direct gekoppeld aan de volgende twee duurzame ontwikkelingsdoelen:

Inline image   Inline image

 

Om het onderwerp meer te laten leven voor leerlingen willen we hieraan een concrete actie verbinden:

Voedselbank Zuid-Limburg

In samenwerking met voedselbank Zuid-Limburg willen we op onze school een inzamelingsactie organiseren, van 1 t/m 14 december. Leerlingen zamelen voedsel in en nemen dat mee naar school. Daar wordt het door de leerlingen zelf in kratten gedaan en op 14 december worden die officieel overgedragen aan de voedselbank. De voedselbank zal er dan voor zorgdragen dat de goederen op de goede plek terecht komen.

 

Waar moet u aan denken? Het gaat om voedselproducten die lang houdbaar zijn. Tot ten minste na de feestdagen. Wellicht heeft u zelf iets op voorraad staan dat u kunt missen. Of u neemt bij het boodschappen halen, iets extra’s mee, dat u wil doneren. De voedselbank en vooral hun klanten zullen uw gift zeker waarderen.

 

Doet u mee?

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren