Prikbord

Nieuws & agenda


Impressie Maastrichtse Sportweek
25 juni

Inline image

Inleiding

In de week van 21 t/m 25 mei vond de BS Scharn Sportweek plaats. Hieronder vindt u een mooie impressie (met dank aan Meester Martijn, Meester Daan en alle stagiaires) van deze sportieve week.

 

Weekactiviteiten

Smaakles1. Smaaklessen

Tijdens de smaaklessen krijgen de kinderen op een leuke manier uitleg over gezonde voeding. Gedurende de week heeft elke klas één smaakles gekregen. Welke gezonde spullen heb je in je broodtrommel zitten en heb je misschien ook iets bij je wat niet zo gezond is?

 

2. Dans

Elke dag werd er aan een gezamenlijke dans geoefend. Omdat we door corona niet met alle leerlingen door elkaar kunnen dansen is ervoor gekozen op de dans door middel van filmpjes aan te leren. Iedere dag komt er een stukje bij en aan het einde van de week konden alle kinderen de complete dans uitvoeren!

Dans 2Dans

 

3. Dagactiviteiten

 

Maandag

De kinderen uit groep 1 en 2 hebben als jagers op konijnen gejaagd.

Kleuters

De kinderen uit groepje 3-4-5 hadden last van een 'vos in het kippenhok'.

3-4-5

Bij groep 6-7-8 is het spel ‘jager en wachter’ gespeeld en daarna de klassieker ‘ratten en raven’.

 

Dinsdag

Ook vandaag hadden de leerlingen weer een filmpje met instructies om hun dansje te oefenen. Dit hebben alle groepen in hun eigen klas gedaan.

 

Bij groep 1-2 hebben de kinderen 'duizendpoot tikkertje’ en ‘dierenloop’ gespeeld waarbij je bij de ‘dierenloop’ steeds een dier moest nadoen als je rende.

Inline image 

Bij groep 3-4-5 gingen de kinderen een 'schuurtje bouwen'. Ze moesten om de beurt door een hindernis heen om spullen te halen waar ze hun eigen schuurtje mee konden bouwen. Ook hebben ze nog een potje 'olifantentikkertje' gespeeld, waarbij je kinderen met je slurf moest tikken.

Inline image

De kinderen uit groep 6-7-8 hebben 'eierdief' gespeeld, een vorm van rugby waarbij de bal het ei is. Deze moest zonder te vallen naar de overkant worden gebracht.

 

Woensdag

Alle groepen hebben vandaag weer een nieuw filmpje gekregen om de volgende pasjes voor hun dans te oefenen.

 

Alle groepen hadden vandaag een ren-je-rot spel tijdens de pauze. Quizvragen over dieren moesten beantwoord worden en elk antwoord was een ander vak op het plein. Zo hebben ze behalve het sporten ook nog wat geleerd.

 

Donderdag

Vandaag was misschien wel de leukste dag van de hele week. Er was groot uitgepakt: er waren twee springkussens voor de kleuters, één stormbaan voor de middenbouw en één stormbaan voor de leerlingen van de bovenbouw. Alle leerlingen konden zich dus helemaal uitleven! De oudervereniging (OV) verzorgde voor alle leerlingen een gezond hapje en drankje tijdens de pauze. Hartstikke bedankt, OV!

67889123

 

Vrijdag

Op de laatste dag van de sportweek zijn de kinderen uit groep 3-4-5 aan de slag gegaan om de 'geheime struisvogel' te ontdekken. Ook moesten ze de pinguïneieren beschermen.

12

De kinderen uit groep 6-7-8 speelden vandaag een spel waarbij verschillende groepjes ‘eksters’ voorwerpen probeerden te stelen uit het vogelnest. Een groep in het midden probeerde dit te voorkomen door de eksters te tikken.

3

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren