Prikbord

Nieuws & agenda


Mededelingen
19 maart

Inline image

Corona

Zoals u wellicht heeft gezien en gelezen via de diverse nieuwskanalen loopt het aantal coronabesmettingen bij leerlingen tussen 4 en 12 jaar op. Het is daarom goed dat wij met zijn allen stevig vasthouden aan zowel de landelijke afspraken als de schoolafspraken zoals wij die meermaals hebben gecommuniceerd, met name in de brief van 05-02-2021. Wij willen u vragen de komende periode blijvend te letten op deze afspraken, vooral bij de breng- en haalmomenten van de kinderen.

 

Schoolfotograaf

Uw kind(eren) heeft vandaag een briefje van de Schoolfotograaf.nl mee naar huis gekregen. Hier staat een gebruikersnaam en inlogcode op om de foto’s te bestellen. De foto’s worden dan op het thuisadres bezorgd. Indien u vóór 4 april bestelt, betaalt u géén verzendkosten, maar u kunt uiteraard ook nog nà 4 april bestellen.

 

SDG’s, werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015–2030 vastgesteld. De agenda bestaat uit 17 doelen. Deze SDG’s heten voluit de Sustainable Development Goals maar worden vaak afgekort naar SDG’s. Zij gelden in alle landen en voor alle mensen. De 17 doelen zijn hierbij afgebeeld. 

Inline image

Onze school werkt al geruime tijd aan en met de principes van de Ecoschool. Onlangs bent u nog geïnformeerd over het behalen van de groene vlag in deze. Ecoschool is een van de duurzaamheidsdoelen. De laatste jaren heeft de school veel gedaan aan en rond duurzaamheid. Dit zijn wij nu in kaart aan het brengen, om van hieruit en voor de komende jaren, nieuwe stappen te kunnen en mogen zetten in het geheel van duurzaamheid. Wij gaan de kinderen en ook de omgeving hierin heel nauw betrekken. Wij zullen u in deze blijvend informeren. Meer informatie over de SDG’s voor de Nederlandse situatie is te vinden via, www.SDGNederland.nl.

 

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is door de provincie Limburg benoemd als een ernstig maatschappelijk probleem dat mensen in hun zelfredzaamheid beperkt en hun kansen vermindert om vitaal mee te doen. De nieuwe posteractie (zie bijgaand) is op iedereen gericht, maar heeft wel een focus op jongeren. Ook en vooral in tijden van Corona kunnen mensen er voor elkaar zijn en kun je met een klein gebaar het verschil maken.

 

  

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren